Kada geriausiai skinti braškes?

Uogos skinamos, kai prinoksta, parausta ir įgauna tai veislei būdingą spalvą. Jei bus vežamos toliau - kai jų paviršius parausta 50-80%. Desertui uogas skinkite su taurėlapiais ir 10 mm ilgio koteliais, perdirbti skirtas - be taurelių.
Braškių skynimo laikas tęsiasi nuo 2 iki 4 savaičių, tai priklauso nuo veislės ir meteorologinių sąlygų. 1 ha braškynui nuskinti, kai derlingumas 8 t/ha, vidutiniškai per 3 savaites reikia po 20 skynėjų kasdien. Linkusios pūti arba mažiau transportabilios uogos (‘Ventos’ veislės) skinamos dažniau - kas 2 dienos, o mažiau pūvančios ir transportabilesnės (‘Redgauntlet’, ‘Rubinovyj kulon’) - rečiau, kas 3-4 dienos.

Geriausia uogas skinti anksti ryte, kol oras vėsus, o uogos yra šaltos ir sultingos - mat nuskintos karštą dieną, greitai praranda aromatą, blogai perneša tolimesnį transportavimą ir greičiau genda.

Desertui braškės skinamos į 0,5-2 kg talpos, o perdirbti skirtos -į didesnes, bet žemas, dėžutes.

Nuskintas uogas saugokite nuo tiesioginių saulės spindulių ir lietaus ir laikykite vėsioje patalpoje. Nustatyta, kad 0-4°C temperatūroje uogas galima išlaikyti iki 5-8 parų, o 29°C temperatūroje jos išsilaiko tik vieną parą.
Sodas - tai gyvenimo būdas!!!
Vartotojo avataras
ponasjonas
 
Pranešimai: 12
Užsiregistravo: 18 Lap 2016
Miestas: Druskininkai

Grįžti į Uogos ir uogakrūmiai

Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
cron